Kdy má smysl začít měnit svůj životní styl?

     Patříte mezi ty, co už nesčetněkrát začínali s pohybovou aktivitou a v hlavě vám znělo: "Tentokrát to vydržím a dostanu se do svého starého oblíbeného těla!"?

    Zkuste to tentokrát jinak! Ještě než začnete kupovat nový cvičební obleček, stanovte si reálný cíl.

    Odstartujte tím, že si 2 x v týdnu vymezíte cca 60 minut času, kdy budete chodit na intenzivní procházky (podotýkám chodit!!!!). Pokud toto zvládnete 3 týdny po sobě, v jednom z termínů, kdy jste chodili na procházky, si nalezněte cvičební lekci adekvátní vašemu zdraví a kondici (!!!!adekvátní vaší kondici!!!). Ano, byli jste v minulosti aktivními sportovci - to vám nikdo nebere, ale pokud jste mimo pravidelnou pohybovou aktivitu déle než 3 měsíce, tělo potřebuje postupně nastavit do režimu zapojování všech svalů - svaly velmi rychle atrofují a my lidé jsme přirozeně leniví pokud nás něco nenutí "zvednout zadek" a preventivně my myslíme neradi. Takže pokud tělo nebylo vystavováno pravidelnému "stresu" ve formě tréninku - nahoďte si v hlavě režim: STEP BY STEP a myslete na to, že přeskočení jakéhokoliv kroku může znamenat zranění a tím i další pohybovou pauzu, která nás hodí od vytyčeného cíle na míle daleko.

     Zvládli jste zdárně 4 týdny pohybu a jste na sebe náležitě pyšní. První lekce vám ukázala, jak zkrácení jste a kolik nových svalů cítite. Ke dvěma 60 minutám jen a jen pro vás si najděte ještě dalších 45 minut pro chůzi. Takže váš 5. týden bude o tom, že si 3x týdně dopřejete pohyb a na cvičební lekci si zapamatujete 1 cvik, který vám činil největší problémy a ze svého denního režimu vyřadíte zcela výtah a omezíte sladké nápoje. Pravidelně pijete vodu, bylinkové čaje a zvýšujete dopoledne příjem ovoce a odpoledne zeleniny. Přemýšlejte nad tím co jíte.... všude je miliarda pouček a rad. Zkuste poslouchat své tělo a ono vám poradí, co mu dělá dobře a co nikoliv. Dodržujte svůj pravidelný pohybový rytmus zatvrzele.... neexistují žádné výmluvy!! Existuje jen naše lenivé druhé Já a to na nás umí šít neskutečné léčky! Nemoc?? Buďte ostražití...zvyšte příjem vitamínu C a nezapomínejte na spánek, protože tělo opravdu potřebuje regenerovat!

    No, a nyní ten CÍL..... ten vás totiž rozháže do nemalého počtu skupinek, které budou odlišnou náplň.... ale jedno zůstane stejné.... pravidelnost, vytrvalost, pokora, .... a k tomu všemu bude více a více přibývat RADOST!!!

   S individuálním plánem vám pomůžeme u nás v Kalokagathii.... ale vy musíte přijít nachystáni dle výše nastíněných bodů. Připravujeme pro vás pestré lekce a workshopy, které vás mají posouvat a motivovat. Jsme zde s radami na individuálních lekcích..... my zde jsme... teď je to jen o vás zvládnout prvních pár bodů, abyste byli spokojeni a mohli si postupně plnit svůj cíl bez zbytečných zastávek a výmluv. Pohyb je radost... nechte, ať je pro vás radostí naplno... protože prevence ve formě pohybu je tou nejkomplexnější a stojí vás hlavně jen váš čas a ten stojí za spokojenost a zdravé tělo!