Lekce v Plzni

Čtvrteční lekce (12.9., 3.10., 10.10., 31.10., 7.11., 28.11. a 5.12. 2019) v lezeckém centru V16

16:30 - 17:30h lekce pro hobíky a nesportovce, na kterých nikdo nebude vyčnívat a po 10 lekcích se bude cítit jinak, po 20 lekcích uvidí změny a po 30 lekcích bude v novém těle, a jak toho dosáhneme?

- poznáváním svého těla skrz dechová cvičení a přes statické cviky s postupným přechodem do dynamiky,

- budování core (pevného středu těla, nebo v pilates pod názvem power house) skrz systematické cviky, který je základem pro optimalizaci pohybů

- učením se základních pohybových vzorců, které jsou lehké a přirozené a přesto je po většinu života provádíme chybně,

- intenzitu si každý určí na lekci sám (každý cvik má mnoho modifikací) a my budeme všemi postupně procházet a každý si najde ten svůj stupeň obtížnosti,

- naučené pohyby můžete aplikovat v běžném životě a tím můžete cvičit i u počítače, krájení cibule, při žehlení,.....

- veškeré cviky se budete učit zvědomovat (prociťovat), aby jste postupně získali optimální návyky, které aktivují jen žádané svaly pro daný pohyb,

Na lekcích není nic, co byste nezvládli, ale postupně budete vnímat, že i úvodní stoj je najednou jiný a po několika lekcích si začnete uvědomovat, jak se vaše tělo celkově uvolňuje a přitom mnohem lépe vnímáte své břišní svaly (dokonce i u vysávání budte trénovat své "břišáky" a celé tělo získává nový tvar.

Pokud potřebujete pojmenovat jaké lekce budete navštěvovat, tak vězte, že jde o lekce Kalokagathia pro začátečníky, chronické začátečníky a pro ty co se rozhodli, že už nebudou hledat výmluvy proč je bolí záda, mají kila navíc.... toto cvičení vychází z metody pilates, která vychází z tai-chi, yogy, sportovní gymnastiky, atletiky, tance, ze spirální dynamiky, sportovního lezení, lyžování,.....je stravitelná pro Evropany.... nepřecházíme do ezoteriky, ale za pomoci dechu a cviků uvolňujeme stres, který nám přináší dnešní doba, ale neodrhujeme se od naší podstaty, která v našich podmínkách obsahuje přirozeně materiálno. Metoda je logická, stravitelná, vede nás k sobě samých skrz logické principy psychosomatiky. Zahrnuje vše, co jsem za posledních 15 let objevovala, že mým klientům a sportovním svěřencům chybí nebo přebývá.

A CO SE TEDY NAUČÍTE?

VNÍMAT SVÉ TĚLO

VNÍMAT SVŮJ DECH

OPTIMALIZOVAT STOJ

OPTIMALIZOVAT SED

ERGONOMII POHYBU HORNÍCH KONČETIN

ERGONOMII POHYBU DOLNÍCH KONČETIN - NACÍTĚNÍ CHODIDEL

OBJEVENÍ LOPATEK A JEJICH ZAPOJENÍ A ARCHAICKÝCH POHYBOVÝCH VZORCŮ

JAK SE ZBAVIT STRESU

JAK ZAKTIVOVAT LYMFATICKÝ SYSTÉM

JAK ZHARMONIZOVAT HORMONÁLNÍ SYSTÉM (tím odstranit PMS)

JAK PROBUDIT MIMICKÉ SVALY (tím minimalizovat vrásky)

CO TÍM ZÍSKÁTE?

Zdravý spánek, který přinese příval energie, fungování během dne bez bolesti plní svěžesti, snažší zpracovávání emocí, ztráta vodnatosti a pocitu těžkých nohou, ztráta premenstruačních a menstruačních bolestí u žen, postupné odstranění bolestí hlavy, minimalizace tvoření vrásek a celulitidy. Toto vše je odměna za pravidelné a dlouhodobé cvičení dle metody Kalokagathia.

19:00 - 20:00 pro sportovce a hobíky s chutí vše posouvat a měnit

V optimálním rozsahu je síla. Naučím vás, jak své tělo dostat do rozsahu, který je pro vaše tělo žádoucí pro nejlepší výkon bez zranění. Pomohu vám dostat do poloh, které vaše tělo uvolní a do poloh, které posílí svaly, které jste zapomněli používat nebo je používate neefektivně. Přes statické cviky se dostaneme do plynulých dynamických cviků (ty hlavně potřebujeme pro sport), které budete vnímat jako přirozené (netřeba se učit nějaké složité sestavy, mé lekce vás budou nutit vypínat hlavu a tím relaxovat a navracet se ke zvířeti v sobě). Až vše uchopíme můžeme začít budovat i kondiční složku obecného charakteru, která bude úžasnou základnou pro váš specifický sportovní trénink v oblasti, kterou potřebujete.