BOLEST VYSTŘELUJÍCÍ OD PÁNVE KE KYČELNÍMU KLOUBU A POSTUPUJÍCÍ DÁLE SKRZE HÝŽDĚ DO STEHNA?

BOLEST VYSTŘELUJÍCÍ OD PÁNVE KE KYČELNÍMU KLOUBU A POSTUPUJÍCÍ DÁLE SKRZE HÝŽDĚ DO STEHNA?

Znáte důvěrně tuto bolest??

Jste běžec či na sport nemáte absolutně čas a trávíte většinu času sezením???

Rtg snímek nic zvláštního neukázal????

Ale ta bolest zde je a je dost nepříjemná a limitující. Pokud jste žena je i dost možné, že jste jen pár let po porodu a ještě si jistě velmi dobře vybavíte, jak jste nejčastěji nosila dítko či jej ještě dokonce nosíte.

TOTO VŠE MÁ STEJNÉHO JMENOVATELE....A TÍM JE ŠPATNÉ POSTAVENÍ PÁNVE (nejen v dynamice, ale především ve statice), KTERÉ JE VELMI ČASTO AŽ DŮSLEDKEM ŠPATNÉ STABILITY DOLNÍ KONČETINY PŘEDEVŠÍM V OBLASTI CHODIDLA. BOLEST JE NEJČASTĚJI ZPŮSOBOVÁNA ZKRÁCENÍM SVALU (PIRIFORMIS, ILIO-PSOAS).

Proto mě až dojalo, když jsem před cca 8 měsíci vypsala workshop na téma CHŮZE OD A PO Ž, že několik mladých mužů ve věku cca 18let se na sociální síti vysmívalo, že oni přece chodit umí a že nechápou proč by měli chodit na workshop tohoto zaměření. Většina z nás podceňuje důležitost chodidel a péči o ně zakončuje koupí drahých nejlépe značkových bot.

Nepodceňujte svá chodidla, pánev a udělejte si čas na workshop, ve kterém se vám pokusím vysvětlit, jak předejít bolestem v oblasti pánve (bedra, kyčelní kloub, hýždě, stehna). Pokud již těmito bolestmi trpíte... neodkládejte jejich řešení tím, že si dáte tabletu proti bolesti, nýbrž začněte chodit na individuální lekce a posléze na kurz pro nováčky.

Vanda